تعداد نشریات | 24 |
تعداد شمارهها | 721 |
تعداد مقالات | 5,954 |
تعداد مشاهده مقاله | 8,736,406 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 6,847,282 |
تبیین عوامل مؤثر بر رضایت مشتری در صنعت نان (موردمطالعه: گروه صنعتی نان سحر) | ||
فصلنامه علمی پژوهشی مدیریت برند | ||
مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 25 مهر 1400 | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22051/bmr.2021.35890.2143 | ||
نویسندگان | ||
ستاره نیکیان1؛ ابراهیم آلبونعیمی ![]() | ||
1دانشجو دکتری ،گروه مدیریت بازرگانی. واحد رودهن، دانشگاه آزاد اسلامی. رودهن. ایران | ||
2استادیار،گروه مدیریت بازرگانی،واحد بین المللی خرمشهر ،دانشگاه آزاد اسلامی ،خرمشهر،ایران | ||
3استادیار،گروه مدیریت بازرگانی،,واحد بین المللی خرمشهر ،دانشگاه آزاد اسلامی ،خرمشهر،ایران | ||
چکیده | ||
چکیده: امروزه صنعت نان تحول مهمی را پشت سر میگذارد. تحولی که طی آن شرکتهای صنعتی و بزرگ جای نانواییهای محلی و سنتی را میگیرند و رفتهرفته به برندهای معتبر و شناختهشدهای تبدیل میشوند. در این راستا توجه به رفتار مشتریان جایگاه ویژهای در بازاریابی این سازمانها ایفا میکند. تحقیق حاضر باهدف تبیین عوامل مؤثر رضایت مشتری در صنعت نان اجراشده است. برای این منظور با بهکارگیری تئوری زمینهای، دادههای کیفی مربوط به 18 نفر از خبرگان صنعت نان در ایران با استفاده از ابزار مصاحبه گردآوری و با نرمافزار MaxQDA تجزیهوتحلیل شد. در مرحله دوم پرسشنامه محقق ساخته، دادههای کمی مربوط به 482 نفر از مشتریان گروه نان سحر در شهر تهران گردآوری و با روش مدلسازی معادلات ساختاری و نرمافزار AMOS تجزیهوتحلیل شد. یافتههای تحقیق نشان دادند که چهار متغیر شامل ویژگی محصول، فرایند تولید، انصاف قیمت و محیط فروشگاه تأثیر مثبت و معنیداری بر رضایت از محصول، کارکنان، محیط و برند دارند، ولی تأثیر کارکنان ازنظر آماری مشاهده نشد. در ادامه مشخص شد که تأثیر رضایت مشتری بر کسب مزیت رقابتی، افزایش سهم بازار، بهبود عملکرد مالی و وفاداری مشتری از طریق راهبردهای بازاریابی که در چهار گروه دستهبندیشدهاند و شامل؛ رسیدگی به شکایات، برند سازی، مسئولیت اجتماعی برند و مدیریت ارتباط با مشتری میشوند، مثبت و معنیدار است. از طرف دیگر، نقش معکوس عوامل مداخلهگر و نقش مستقیم بستر حاکم بر راهبردها ازنظر آماری تأیید شد. در انتها پیشنهادهایی به مدیران شرکتهای تولیدکننده نان ارائهشده است که بر مدیریت زنجیره تأمین و ارتباط با مشتری و همچنین ایفای مسئولیت اجتماعی تأکید دارد. | ||
کلیدواژهها | ||
رضایت مشتری؛ وفاداری مشتری؛ رفتار مصرفکننده | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Explaining the effective factors on customer satisfaction in the bread industry (Evidence from: Sahar Bread Industrial Group) | ||
نویسندگان [English] | ||
setareh Nikian1؛ Ebrahim Albonaiemi2؛ leila Andervazh3 | ||
1Department of Business Management, Roudehen Branch, Islamic Azad University, Roudehen, Iran | ||
2Department of Business Managemant ,khorramshahr international Branch, Islamic Azad university, Khorramshahr, Iran | ||
3Department of Business Managemant, khorramshahr international Branch, Islamic Azad university, Khorramshahr, Iran | ||
چکیده [English] | ||
Abstract: Today, the bread industry is undergoing an important transformation. A transformation in which large industrial companies replace local and traditional bakeries and gradually become reputable and well-known brands. In this regard, paying attention to customer behavior plays a special role in the marketing of these organizations. For this purpose, using the Grounded Theory, qualitative data related to 18 bread industry experts in Iran were collected using interview tools and analyzed with MaxQDA software. In the second part, using a researcher-made questionnaire, quantitative data related to 482 customers of Nan Sahar Group in Tehran were collected, and analyzed using the structural equation modeling and the AMOS software. The findings showed that four variables including product characteristics, production process, price fairness and store environment have a positive and significant effect on product satisfaction, employees, environment and brand, but the effect of employees was not statistically observed. It was further found that the impact of customer satisfaction on gaining a competitive advantage, increasing market share, improving financial performance and customer loyalty through marketing strategies that are classified into four groups and include; Complaints handling, branding, brand social responsibility and customer relationship management are positive and meaningful. On the other hand, the inverse role of the intervention factors and the direct role of the governing context of the strategies were statistically confirmed. Finally, suggestions are made to the managers of bread companies that emphasize supply chain management and customer relations, as well as fulfilling social responsibility. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Customer Satisfaction, Customer Loyalty, Consumer Behaviour | ||
مراجع | ||
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 278 |