تعداد نشریات | 25 |
تعداد شمارهها | 916 |
تعداد مقالات | 7,522 |
تعداد مشاهده مقاله | 12,235,484 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 8,654,331 |
بررسی تأثیر استفاده از پودر پوست موز درجیره غذایی بر رشد، بقا و ترکیب شیمیایی ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio) | ||
زیست شناسی کاربردی | ||
مقاله 7، دوره 31، شماره 1 - شماره پیاپی 55، خرداد 1397، صفحه 109-120 اصل مقاله (1.17 M) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22051/jab.2017.8789.1037 | ||
نویسندگان | ||
مولود زرگران حسینی1؛ مژده چله مال دزفول نژاد* 2 | ||
1دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز | ||
2استادیار ، گروه شیلات دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز | ||
چکیده | ||
در این تحقیق اثرات تغذیه با پودر پوست موز به عنوان یک خوراک طبیعی و بیشتر با کاربرد دارویی بررشد،بقا و ترکیب شیمیایی ماهی کپورمعمولی (Cyprinus carpio) مورد بررسی قرارگرفت. تعداد 240عدد بچه ماهی کپور معولی با میانگین وزن57/3±00/19گرم و میانگین طول 48/0±61/10در چهار تیمار 15،10،5،0 درصد خوراک پوست موز و هر تیمار در سه تکرار،برای مدت 60 روز در 12 مخزن 135لیتری پلی اتیلنی مورد تغذیه قرار گرفتند. ماهی های هر تیمار در ابتدا، وسط و انتهای دوره بیومتری گردیدند و شاخص های رشد شامل ضریب رشد ویژه، درصد افزایش وزن، ضریب تبدیل غذایی، کارایی غذا، نسبت بازده پروتئین، فاکتور وضعیت، افزایش طول و وزن نهایی بین تیمارها مقایسه گردید.در پایان دوره،از هر تیمار10نمونه تصادفی فیله جهت سنجش ترکیبات شیمیایی نظیرکربوهیدرات، رطوبت،پروتئین،چربی،خاکستر و فیبر به آزمایشگاه ارسال گردید. در ارتباط با تأثیر پوست موز بر فاکتورهای رشد بین تیمارها اختلاف معنی دار مشاهده گردید .(p<0.05) بالاترین ضریب رشد ویژه (090/0±515/1) ،بالاترین نرخ کارایی پروتئین مربوط به تیمار(025/0±915/0) مربوط به 10درصد پوست موز بود.در ارتباط با ترکیب شیمیایی لاشه نیز بین تیمارها اختلاف معنی دار مشاهده گردید.(p<0.05)بالاترین میزان چربی (055/0±686/2)، بالاترین میزان کربوهیدرات (081/0±830/0) مربوط به تیمار شاهد بود. بالاترین میزان فیبر (011/0±213/0) در 15درصد مشاهده شد.بالاترین میزان خاکستر (073/0±493/2)، بالاترین میزان رطوبت در تیمار (056/0±606/74)، مربوط به 10درصد مشاهده گردید.میزان بقا در بین تمام تیمارها 100درصد بود. | ||
کلیدواژهها | ||
پوست موز؛ کپورمعمولی؛ ضریب رشد ویژه؛ ترکیب شیمیایی؛ بقا | ||
عنوان مقاله [English] | ||
The effect of utilization of banana peel powder in dieton the growth,survival and body composition of common carp(Cyprinus carpio) | ||
نویسندگان [English] | ||
Moloud Zargaran Hoseini1؛ Mozhdeh Chelemal Dezfulnejad2 | ||
1Ms. of Islamic Azad University, Ahvaz Branch | ||
2Assistant Professor,Department of Fisheries, Islamic Azad University, Ahvaz Branch | ||
چکیده [English] | ||
This experiment was undertaken on Cyprinus carpio (mean body weight 19/000±3/570) to study the effect of Banana peel powder on growth, survival and body composition. Two hundred forty juveniles were randomly distributed into 4 treatments each with three replicates and reared in 135 liter tanks for 2 month. Three experimental treatments were fed with Banana peel powder supplemented diet at three different concentration (5, 10, 15 %) control group were feed with non –supplemented diets. At the end of treatments following growth parameters condition factor, specific growth rate, relative growth rate, weight gain ,length gain, food conversion ratio ,protein efficiency ratio were measured .Chemical properties of fillet including the amount of fat, crude protein, fiber, carbohydrate, ash and moisture were measured before and at the end of treatment. . Results show that there was significant effect on specific growth rate (1.515±0/090)and protein efficiency ratio (0.915±0/010) among fish fed with Banana peel powder supplemented diet at 10% and that of the control(p<0.05). According to the chemical properties, significant difference was observed between all experimental groups and control group (p<0.05). Fish fed with Banana peel powder supplemented diet at 5% had the highest value of fat (2.230±0.111) and carbohydrates (0.830±0.081) between all treatments. The highest value of protein (20.550± 0.065).ash (2.493±0.119) and moisture (0.213±0.011) was recorded for fish that were fed with Banana peel powder supplemented diet at 15%. The survival rate was recorded 100% in all experimental and control treatments. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
banana peel, Cyprinus carpio, Specifc Growth Rate, Chemical Composition, Survival | ||
مراجع | ||
Aarumugam, P., Saravana, P., Muralisankar, T., Srinevasan, V, Radhakrishnan, S. (2013) Growth of macrobrac/hium rosesenbergi with mangoseed kernel, banana peel and papaya peel incorporated feeds International Journal of Applied Biology and Pharmaceutical Technology 7: 451-468. Abdulquadri Ayo, A. (2011) Growth Performance and blood parameters of all mail Nile tilapia (Oreochromis. niloticus) fed Soaked ripe plantain (Musa paradisiaca) peel meal. University of Agriculture, 40 pp. Abeokuta. Aderolu, A., Adekoya, A., Aaroda, O. (2011) Utilization of graded levels of ripe and unripe banana in the diet of hybrid catfish, Heteroclarias (Heterobranchus longifilis X Clarias gariepinus) International Research on Food Security, Natural Resource Management and Rural Development Tropentag,University of Bonn 57:1- 4. Alue, B.S. Ofoche, N.I. (2001) Assessment Of Plantain Peels In The Diets Of African Catfish (Heterobranchus bidorsalis x Clarias gariepinus) Hybrid Juvenile. Nigerian Journal Of Applied Science 19: 45-48. Anhwange, B.A., Ugye, T.J., Nyiaatagher T.D. (2009) Chemical composition of Musa sapientum (Banana) peels Ejeafche Electronic Journal Agriculture Food Chemistery 8: 437-442. AOAC (1990) Method 942.05. In: Official Methods of Analysis of the Association of Official Analytical Chemistry. 16th Edn., AOAC International, Washington, pp1141 USA. Arrayed F.H., Maskati H.A., Abdullah, F. (1999) n-3 polyunsaturated fatty acid content of some edible fish from Bahrain waters Estuarine, Coastal and Shelf science 49: 109-114. Bagenal, T. (1978) Methods for assessmet of fish production in fresh waters.Blackwall scientific pub. Oxf. 365pp. London. Baydar, N.G., Ozkan, G., Yasar S. (2006) Evaluation of the antiradical and antioxidant potential of grape extracts Food Control 18: 1131-1136. Bell, J.G., Ghionic, C., Sargent, J.R. (1994) Fatty acid compositions of ten freshwater invertebrates which are natural food organisms of Atlantic salmon parr (Salmo salar) a comparison with commercial diets. Aquaculture 128: 301-313. Esteban, M.A. (2012) An overview of the immunological defenses in fish skin. ISRN Immunology 4: 1-29. FAO (Food and Agriculture organization) (2006) Aquaculture Resources, Fisheries Global Information System 360 pp. Giri, S.S., Jun, J.W., Sukumaran, V., Park, S.C. (2016) Dietary Administration of Banana (Musa acuminata) Peel Flour Affects the Growth, Antioxidant Status, Cytokine Responses, and Disease Susceptibility of Rohu, Labeo rohita. Journal of Immunology Research 2016: 1-11. Kamarudin, M.S., Kaliapan, K.M., Siraj, S.S. (1989) The digestibility of several feedstuffs in red tilapia. Fish nutritional research in Asia. In: De Silva, S.D. (Ed.), Proceedings of the Third Asian Fish Nutrition Network Meeting. Asian Fisheries Society, Manila, Philippines pp. 118–122. Kelsey, J.L. (1978) A review of research on effect of fibre intake on man. American Journal of Clinical Nutrition 31: 142-159. Mendez, R.T. (2003) Banana meal tested as food ingredient for Nile Tilapia fingerlings Globab. Aquaculture Advocate 4:70-71. Okoye, F.C., Sule, O. D. (2001) Utilisation and Composition of Conventional and Nonconventional Fish Feedstuffs in Arid Zone of Nigeria. Fisheries 1: 23-32. Olusegun, A.F., Eniade, A. (2014) Growth performance of African Mud catfish (Clarias gariepinus) Fed Tropical Banana Blossom, Musa sapietum (Zingiberales: Musacea) inclusion. Journal of Aquaculture feed science and nutrition 6: 32-38. Rehulkar, J. (2000) Influence of astaxanthin on growth rate, condition, and some blood indices of rainbow trout (Oncorhynchus mykiss). Aquaculture 190:27–47. Shiau, S.Y., 1989. Role of fibre in fish feed. In: Shiau, S.Y. (Ed.), Progress in Fish Nutrition, Proceedings of the Fish Nutrition Symposium Marine Food Sciences Series No 98. National Taiwan Ocean University, Keelung, Taiwan pp. 93–119. Someya, S., Yoshiki, Y., Okubo, K. (2002) Antioxidant compounds from bananas (Musa Cavendish) Food Chemistry 79: 351-354. Tusche, K., Arning, S., Wuertz, S., Susebeth, A., Schulz, C. (2012) Wheat gluten and potato protein concentrate Promising protein sources for organic farming of rainbow trout (Oncorhynchus mykiss). Aquaculture 344: 120–125. Venketaramalingam, K., CH Firstopher, J.G., Citarasu T. (2007) Zingiber officinalis an herbal appetizer in the tiger shrimp Penaeus monodon (Fabricius) larviculture Aquaculture Nutrent 13: 439-443. Zhang, P., Whistler, R.L., BeMiller, J.N., Hamaker, B.R. (2005) Banana starch: production, physicochemical properties, and digestibility, a review Carbohydrate Polymers 59: 443-458. | ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 613 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 760 |