تعداد نشریات | 25 |
تعداد شمارهها | 938 |
تعداد مقالات | 7,697 |
تعداد مشاهده مقاله | 12,623,109 |
تعداد دریافت فایل اصل مقاله | 8,986,038 |
حفاظت طولانی مدت ژرم پلاسم ارزن دانهای (Panucum miliaceum L.) بومی شمال غرب ایران | ||
زیست شناسی کاربردی | ||
دوره 35، شماره 3 - شماره پیاپی 73، آبان 1401، صفحه 99-109 اصل مقاله (568.86 K) | ||
نوع مقاله: مقاله پژوهشی | ||
شناسه دیجیتال (DOI): 10.22051/jab.2022.39666.1474 | ||
نویسندگان | ||
مهدی کاکایی* 1؛ طیبه بساکی2 | ||
1دانشیار اصلاحنباتات، گروه علوم کشاورزی، دانشگاه پیام نور | ||
2استادیار اصلاحنباتات، گروه علوم کشاورزی، دانشگاه پیام نور | ||
چکیده | ||
حفظ و نگهداری ذخایر ژنتیکی گیاهی از اهمیت ویژهای برخوردار است. با استفاده از تکنیک نگهداری بذر در دمای فراسرد، میتوان بذر را به طور طولانی مدت و با هزینه بسیار کمتر ذخیرهسازی کرد. در پژوهش حاضر حفاظت انجمادی بذور گیاه ارزن به روش شیشهای شدن مورد بررسی قرار گرفت. آزمایش در قالب فاکتوریل (با دو فاکتور، فاکتور اول در دو سطح محلول شیشهای کردن (PVS2 و PVS3) و فاکتور دوم زمانهای شیشهای کردن طی پنج سطح زمانی (20، 40، 60، 80 و 100 دقیقه)) و با آرایش طرح کاملاً تصادفی در سه تکرار انجام پذیرفت. نتایج تجزیه واریانس نشان داد که کلیه صفات (طول ریشهچه، طول ساقهچه و درصد جوانهزنی) از نظر زمان تیمار در سطح احتمال یک درصد معنیدار بودند. همچنین، نوع محلول برای صفات طول ریشهچه و طول ساقهچه و اثر متقابل زمان تیمار در نوع محلول تنها برای صفت طول ساقهچه در سطح احتمال یک درصد معنیدار بود. تیمار بذور ارزن با محلولهای محافظت کننده به مدت 60 دقیقه، بیشترین میزان جوانهزنی را در مقایسه با سایر تیمارها نشان داد. نتایج نشان داد که بذور تیمار شده با محلول PVS3 دارای طول ساقهچه کمتر ولی طول ریشهچه بیشتری نسبت به محلول PVS2 بودند. به طور کلی میتوان روش حفاظت انجمادی را یک روش مناسب به منظور حفاظت از ژرمپلاسم گیاه ارزن تلقی نمود. محلول PVS3 در زمان 60 دقیقه دارای بیشترین میانگین درصد جوانهزنی بود که بهترین ترکیب تیماری برای نگهداری طولانی مدت ارزن به شمار میرود. | ||
کلیدواژهها | ||
ارزن؛ حفاظت انجمادی؛ ژرمپلاسم؛ شیشهای شدن؛ محلول حفاظتکننده | ||
عنوان مقاله [English] | ||
Long-term protection of germplasm Millet (Panucum miliaceum L.) native to northwestern Iran | ||
نویسندگان [English] | ||
Mehdi Kakaei1؛ Tayebeh Basaki2 | ||
1Associate Professor of Plant Breeding, Department of Agricultural Sciences, Payam Noor University | ||
2Assistant Professor of Plant Breeding, Department of Agricultural Sciences, Payam Noor University | ||
چکیده [English] | ||
Preservation of plant genetic resources is of particular importance. Using ultra-cold seed storage techniques, seeds can be stored for a long time at a much lower cost. In the present study, the cryopreservation of millet seeds by a verification method was investigated. The experiment in factorial format (with two factors, the first factor in two levels of dewatering solution (PVS2 and PVS3) and the second factor in dewatering times in five- time levels (20, 40, 60, 80, and 100 minutes) and with a completely randomized design and it was done with three repetitions. The results of the analysis of variance showed that all traits (root length, stem length, and germination percentage) were significant in terms of treatment time at the level of 1% probability. Also, the type of solution was significant for root length and shoot length and the interaction effect of treatment time in solution type was significant only for shoot length at the level of 1% probability. Treatment of millet seeds with protective solutions for 60 minutes showed the highest germination rate compared to other treatments. The results showed that seeds treated with PVS3 solution had shorter stem length but longer root length than PVS2 solution. In general, cryopreservation can be considered as a suitable method to protect the germplasm of millet. PVS3 solution had the highest average germination percentage at 60 minutes, which is the best treatment composition for long-term storage of millet. | ||
کلیدواژهها [English] | ||
Millet, Cryopreservation, Germplasm, Verification, Preservative Solution | ||
سایر فایل های مرتبط با مقاله
|
||
مراجع | ||
Amadou, I., Gbadamosi, O. S., and Guo-Wei, L. (2011). Millet-based traditional processed foods and beverages- A review. Cereal Food World, 56(3), 115-121. Benson E. E. (2008). Cryopreservation of phytodiversity: a critical appraisal of theory and practice. Critical Reviews in Plant Sciences, 27, 141-219. Dayakar, R. B., Bhaskarachary, K., Arlene, C.G.D., Devi, S., Vilas, G., and Tonapi, A. (2017). Nutritional and Health benefits of Millets”, ICAR Indian Institute of Millets Research (IIMR), Rajendranagar, Hyderabad. Gale, S. A., John, K., Harding, K., and Benson, E. (2008). Developing cryopreservation for Picea sitchensis (Sitka spruce) somatic embryos: a comparison of vitrification protocols. Cryo Letters, 29, 135-144. Ghaffarzadeh-Namazi, L., Babaeian, N., Ghamari-zare, A., and Nematzadeh, Gh. (2014). Cryopreservation of Satureja spicigera seeds. Journal of Biosafety. 7 (1): 45-52. Ghaffarzadeh-Namazi, N. N., Babaeian, A., Ghamari-zare, A., and Nematzadeh, G. H. (2015). Cryopreservation the seeds of the medicinal plant Satureja bachtiarica Bunge. International Journal of Biosciences, 6(2), 24-29. Habiyaremye, C. Matanguihan, J. B., D'Alpoim Guedes, J., Ganjyal, G. M., Whiteman, M. R., Kid wellK, K., and Murphy, K. M. (2017). Proso Millet (Panicum miliaceum L.) and Its Potential for Cultivation in the Pacific Northwest, U.S.: A Review. Frontiers in plant science, 7, 1961. Hawksworth, D. L., and Bull, A. T. (2007). Plant Conservation and Biodiversity. Springer, Volume 6, 420 p. Keivanloo, S., and Sudagar, M. (2012). Cryprotectant toxicity in fish embryos. Journal of Conservation and Utilization of Natural Resources, 1(2), 73-84. Lambardi, M., Benelli, C., and Decarlo, A. (2005). Cryopreservation as a tool for the long-term conservation of woody plant germplasm: development of the technology at the CNR/INVALSA Institute of Florence. The Role of Biotechnology, 181-182. Li, D. Z., and Pritchard, H.W. (2009). The science and economics of ex situ plant conservation. Trends in Plant Science, 14, 614-621. Mansouri, M., Kakaei, M., Abdolahi, M. R., and Sharifi, Sh. (2013). Study of Cryopreservation in Rapeseed (Brassica napus L.) Seeds via Vitrification Method. Journal of Biotechnology in Agriculture. 12 (2), 33-39. Pillai, B. R., Rao, K. J., and Mohanty, J. (2001). Toxicity of selected Cryoprotectants to the first zoeal stages of giant freshwater prawn (Macrobrachium rosenbergii) (de Man). Ashian fisheries science, 14, 1-8. Popov, A. S., Popova, E. V., Nikishina, T. V., and Vysotskaya, O. N. (2006). Cryobank of plant genetic resources in Russian Academy of Sciences. International Journal of Refrigeration, 29, 403-410. Rao, N. K. (2004). Plant Genetic Resources: Advancing conservation and use through biotechnology. African Journal of Biotechnology, 3, 136-145. Rong, H. S., and Hua, Y. M. (2009). High-efficiency vitrification protocols for cryopreservation of in vitro grown shoot tips of rare and endangered plant Emmenopterys henryi Oliv. Plant Cell, Tissue and Organ Culture, 99, 217-226. Shatnawi, M. A. (2011). Cryopreservation of Capparis spinosa shoot tips via vitrification, encapsulation dehydration and encapsulation vitrification. World Applied Sciences Journal, 15, 318-325. Suzuki, M., Ishikawa, M., and Akihama, T. (2005). Cryopreservation of encapsulated gentian axillary needed to increase recovery of tips after cryopreservation buds following 2 step preculture with sucrose and desiccation. Plant Cell, Tissue and Organ Culture, 83, 115-121.
| ||
آمار تعداد مشاهده مقاله: 197 تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 184 |